Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ για τη νέα Ε.Α.Α.Σ.

Εδώ και δύο μήνες, με μία Ομάδα συνεργατών μου, την οποία συγκροτούν αξιόλογοι συνάδελφοι, με επιστημονική κατάρτιση και σημαντικές εμπειρίες σε διάφορους τομείς αλλά κυρίως με ανοικτό μυαλό, καινοτόμες ιδέες και δυναμισμό, επεξεργασθήκαμε ένα φιλόδοξο αλλά υλοποιήσιμο Σχέδιο Δράσης το οποίο προορίζεται να προσεγγίσει με τόλμη και να αντιμετωπίσει ΟΛΑ τα καυτά προβλήματα των μελών της ΕΑΑΣ και των οικογενειών τους. Το Σχέδιο Δράσης κοινοποιείται συνημμένως, ενώ παράλληλα διανέμεται και σε έντυπη μορφή.
ΣΧΕΔΙΟ_ΔΡΑΣΗΣ-Ι_Παρίση

11 σχόλια:

  1. Αναμφίβολα υποψηφιότητα με ρεαλιστικό σχέδιο και όραμα,στις πρώτες εκλογές που η καινούργια ηγεσία της ΕΑΑΣ, θα κληθεί να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες προκλήσεις και να δώσει λύσεις, σε χρονίζοντα προβλήματα,όχι με μεγάλα λόγια αλλά με έργα και δράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια κ. Παρίση σε σας και στους συνεργάτες σας.
    Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.
    Αποστόλης Παπαπαρίσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ της ΕΑΑΣ, θα επιθυμούσα να σχολιάσετε ως υποψήφιος, τη διάταξη, που ως βασική προϋπόθεση για την υποβολή υποψηφιότητας για τη θέση προέδρου-αντιπροέδρου, θέτει ως βαθμό αποστρατείας τον του Αντιστρατήγου ή Υποστρατήγου, αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο όλους τους άλλους αποστράτους.
    Και επειδή όταν αναφέρομαστε σε εκλογικές διαδικασίες της ΕΑΑΣ, άρα στην υπέρτατη έκφραση της δημοκρατίας στον χώρο των αποστράτων, πώς εσείς ως Διδάκτωρ της πολιτικής επιστήμης σχολιάζετε το γεγονός ότι το Σύνταγμα της Ελλάδος μας δίδει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, για τη θέση του πρωθυπουργού, ενώ για τη θέση του προέδρου της ΕΑΑΣ απαιτεί να είμαστε Αντιστράτηγοι ή Υποστράτηγοι εα;
    Εσείς συμφωνείτε με αυτή τη διάταξη;
    Αν όχι, σκοπεύετε να κινήσετε τις διαδικασίες για την τροποποίησή της, ώστε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στη θέση του προέδρου της ΕΑΑΣ, να το έχουν όλοι οι απόστρατοι-μέλη της ΕΑΑΣ;
    Αναστάσιος Φαραντάτος
    Σχης εα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δανειζόμενος απo ΥΕΝΕΔ blogspot
    Σας το παραθέτω αυτούσιο και αναμένω απάντηση. Ερώτηση που έγινε και σε άλλους υποψηφίους.

    "Εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ της ΕΑΑΣ, θα επιθυμούσα να σχολιάσετε ως υποψήφιος, τη διάταξη, που ως βασική προϋπόθεση για την υποβολή υποψηφιότητας για τη θέση προέδρου-αντιπροέδρου, θέτει ως βαθμό αποστρατείας τον του Αντιστρατήγου ή Υποστρατήγου, αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο όλους τους άλλους αποστράτους.
    Και επειδή όταν αναφέρομαστε σε εκλογικές διαδικασίες της ΕΑΑΣ, άρα στην υπέρτατη έκφραση της δημοκρατίας στον χώρο των αποστράτων, πώς εσείς ως Διδάκτωρ της πολιτικής επιστήμης σχολιάζετε το γεγονός ότι το Σύνταγμα της Ελλάδος μας δίδει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, για τη θέση του πρωθυπουργού, ενώ για τη θέση του προέδρου της ΕΑΑΣ απαιτεί να είμαστε Αντιστράτηγοι ή Υποστράτηγοι εα;
    Εσείς συμφωνείτε με αυτή τη διάταξη;
    Αν όχι, σκοπεύετε να κινήσετε τις διαδικασίες για την τροποποίησή της, ώστε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στη θέση του προέδρου της ΕΑΑΣ, να το έχουν όλοι οι απόστρατοι-μέλη της ΕΑΑΣ;
    Α. Φ
    Σχης εα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα ήθελα επίσης αν γνωρίζετε, να μου απαντήσετε για να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι............για τις θέσεις προέδρου και αντιπροέδρου της ΕΑΑΣ προβλέπονται χρηματικές αμοιβές;;;;....... Αν ναι, ποιο είναι το ύψος τους;;;;
    Η απορία μου προέκυψε όταν διάβασα σε κάποιο ΦΕΚ ...............
    "Οι υπουργοί οικονομίας και οικονομικών και άμυνας...αφου λάβαμε υπόψη τα...μπλα μπλα...μπλα.....αποφασίζουμε την αντικατάσταση του άρθρου 1 της κοινής υπουργικής απόφασης του υπουργού εθνικής άμυνας και υφυπουργού οικονομικών "ρύθμιση θεμάτων που αφορούν την εκλογή των μελών του ΔΣ της ΕΑΑΣ και την αμοιβή αυτών....κλπ κλπ κλπ"

    Αναφέρεται στην "αμοιβή αυτών"

    Μπορείτε να μας διαφωτίσετε σχετικά;

    Αναστάσιος Φαραντάτος
    Σχης εα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταρχήν ζητώ συγνώμη διότι για τεχνικούς λόγους άργησε η εμφάνιση των σχολίων (διαχειρίζομαι μόνος τα δύο blogs και όλη την ηλεκτρονική επικοινωνία, με συναδέλφους από όλη την Ελλάδα).
    Η διάταξη αυτή μου προκάλεσε την αντίδρασή μου όταν προ πενταετίας την πληροφορήθηκα. Όντως είναι προκλητική, διότι πάντα πίστευα ότι ενώ υπάρχουν εξαίρετοι και ικανότατοι συνάδελφοι που για κάποιους λόγους βρέθηκαν εκτός ενεργού υπηρεσίας πολύ νωρίς, υπάρχουν από άλλοι που μπορεί να κατέλαβαν τους ανώτατους βαθμούς έχουν πολύ μειωμένες ικανότητες και γνώσεις. Υπάρχει όμως και κάτι χειρότερο: η τελευταία τροποποίηση της νομοθεσίας περί ΕΑΑΣ (Μάρτιος 2003) προβλέπει ότι... ο ΒΑΘΜΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙΤΑΙ!!! Με απλά λόγια, ενώ ένας Ταξίαρχος ή Συνταγματάρχης ε.α. δεν μπορεί να εκλεγεί στις θέσεις του Προέδρου και Αντιπροέδρου της ΕΑΑΣ, έχει αυτή τη δυνατότητα η χείρα Αντιστρατήγου ή Υποστρατήγου!!! Τρελό, τραγικό, φαιδρό; Όπως και να το χαρακτηρίσει κανείς, αποτελεί νομοθετική ρύθμιση που κάποιος "φωτισμένος" νους (ή είχε τους λόγους του;) την εισηγήθηκε και κάποιοι ευφυέστεροι Υπουργοί την υπέγραψαν (ΥΦΕΘΑ Λωτίδης και ΥΦΟΙΚ Φλωρίδης).
    Αποτελεί φυσικά θέμα που πρέπει να αποκατασταθεί στο πλαίσιο της αλλαγής του όντως απαρχαιωμένου νομικού πλαισίου της ΕΑΑΣ που η νέα διοίκηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχετικά με το σχόλιο του κ. Φαραντάτου, περί αμοιβής: Από όσα μπορώ να γνωρίζω δεν υπάρχει θέμα υψηλών αμοιβών. Προβλέπονται κάποιες αποζημιώσεις συμμετοχής σε συμβούλια της τάξεως κάποιων δεκάδων ευρώ. Εις ότι αφορά το ΦΕΚ στο οποίο αναφέρεστε (838/91), υπάρχει το άρθρο 10 στο οποίο αναφέρεται η αποζημίωση των μελών του ΔΣ κατά συνεδρίαση (μέχρι 3 το μήνα). Μιλάμε για μερικές δεκάδες ευρώ. Δεν νομίζω ότι αποτελεί σκάνδαλο αν ένας συνάδελφος που τρέχει (αρκεί να τρέχει) για μας, παίρνει 200 ευρώ το μήνα. Αν υπάρχει κάτι άλλο που δεν γνωρίζω θα ήθελα να το πληροφορηθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ,Η ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΑΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ. ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΛΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΘΗΚΑΝ ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΘΑΣΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ,ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΡΚΟΥΜΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ"ΟΜΕΛΕΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΑΥΓΑ". ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ,ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ mail ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στρατηγέ,
    Είστε σαφής και ευχαριστώ για την απάντηση.

    Ένα άλλο ζήτημα το οποίο θα ήθελα να σχολιάσω είναι ότι ενώ όταν όλοι αντέδρασαν έγκαιρα κατά των περικοπών των μισθών και συντάξεων και ενώ κατήγγειλαν το μνημόνιο και μάλιστα προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη, η ΕΑΑΣ παρακολουθούσε απαθέστατη. Τα ίδια και με τα χάλια του ΜΤΣ.
    Τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές στην ΕΑΣΣ, όψιμοι θιασώτες των δικαίων αιτημάτων μας τρέχουν να "αποδείξουν" ότι και αυτοί συντάσσονται με την πλειοψηφία των στελεχών.
    Πού ήταν τόσο καιρό;
    Γιατί δεν έγραφαν έστω ένα δηκτικό άρθρο στην εφημερίδα της ΕΑΑΣ;
    Γιατί μόλις κυκλοφόρησαν κάποιες επιστολές σας έτρεξαν και αυτοί να κάνουν ότι αντιδρούν;
    Μήπως επειδή έρχονται οι εκλογές;
    Πού είναι το πρόγραμμά τους και οι θέσεις τους;
    Πουθενά δεν έχω δει ή ακούσει τις θέσεις των άλλων υποψηφίων.

    Ποιοι είναι οι άλλοι υποψήφιοι;
    Κρύβονται;
    Ή μήπως ντρέπονται;

    Τάσος Φαραντάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Φαραντάτε,
    Κατανοώ απολύτως τους προβληματισμούς σας. Πρόκειται για θέματα που με απασχολούσαν πάντοτε. Τι κάνει η ΕΑΑΣ (και πριν από την παρούσα διοίκηση), γιατί υπάρχει η εφημερίδα (για ιστοριούλες και... ποιήματα;) και άλλα σχετικά. Δυστυχώς, αντί η ΕΑΑΣ να είναι το μέσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας κατήντησε η ίδια πρόβλημα. Γι' αυτό μιλάω για πλήρη ανατροπή, ανανέωση και άλλη αντίληψη εκπροσώπησης και ενδιαφέροντος για τα μέλη. Το κρίσιμο στοιχείο στο οποίο πρέπει να απαντήσει ο επόμενος πρόεδρος είναι "πόσο χρόνο προτίθεται να καθίσει στη θέση του;". Αν έχει βάλει στόχο να μείνει οπωσδήποτε τα τρία χρόνια της θητείας του μάλλον δεν μπορεί να κάνει πολλά. Εγώ απαντώ, και το λέω δημοσίως στις διάφορες συγκεντρώσεις: "Όσο με... αντέξουν". Ας φύγω στους 5 μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Γιάννη,
    Βλέπω οτι έχεις κάνει πολλή καλή δουλειά διαβάζοντας το ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ το οποίο έχεις συντάξει. Χρειαζόμαστε μια νέα ΕΑΑΣ δυναμική που να παρεμβαίνει καθοριστικά.

    Σου έυχομαι καλή επιτυχία.
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή