Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ας κάνουμε την ανατροπή...


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Είναι κοινή πλέον διαπίστωση ότι μία από τις βασικές αιτίες, εξ αιτίας των οποίων φθάσαμε στην απαράδεκτη σημερινή κατάσταση, είναι η στάση που κρατούσαμε μέχρι τώρα: αδιαφορούσαμε για τη διαχείριση των κοινών, περιμέναμε από τους άλλους να κάνουν αυτά που εμείς θεωρούσαμε απαραίτητα και με τον τρόπο που εμείς πιστεύαμε ως ορθότερο. Άλλοι ασκούσαν κριτική εκ του ασφαλούς και σταματούσαν εκεί, χωρίς να επιδιώκουν συμμετοχή σε κάποια κοινή προσπάθεια.
Ήρθε η ώρα να κάνουμε την ανατροπή, να φέρουμε την ανανέωση και να προχωρήσουμε μπροστά με αποτελεσματικότητα. Δυστυχώς, αντί η ΕΑΑΣ να είναι το μέσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας κατήντησε η ίδια πρόβλημα. Γι' αυτό μιλάω για πλήρη ανατροπή, αναδιοργάνωση, ανανέωση και άλλη αντίληψη εκπροσώπησης και ενδιαφέροντος για τα μέλη.
Το κρίσιμο στοιχείο στο οποίο πρέπει να απαντήσει ο επόμενος πρόεδρος είναι «πόσο χρόνο προτίθεται να καθίσει στη θέση του;». Αν έχει βάλει στόχο να μείνει οπωσδήποτε τα τρία χρόνια της θητείας του μάλλον δεν μπορεί να κάνει πολλά. Εγώ απαντώ, και το έχω επαναλάβει δημοσίως: «Όσο με... αντέξουν». Μέση λύση δεν υπάρχει.
Εφόσον εκλεγώ, θα καλέσω αρκετούς συναδέλφους, που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις από πλευράς γνώσεων, εμπειριών και εξειδίκευσης, να στελεχώσουν τις Ομάδες Εργασίας που θα υλοποιήσουν το Σχέδιο Δράσης μου. Η προσπάθεια πρέπει να είναι συνολική και συντονισμένη για να έχουμε αποτέλεσμα. Είναι ευνόητο ότι στις Ομάδες Εργασίας θα συμμετέχουν και συνάδελφοι από την περιφέρεια, από κάθε σημείο της Ελλάδας. Στη σημερινή εποχή δεν υπάρχουν φραγμοί στην επικοινωνία, τη συνεργασία και τη συμμετοχή.

Είμαι αισιόδοξος ότι φέτος τα πράγματα θα είναι διαφορετικά σε ότι αφορά τη συμμετοχή στις εκλογές. Τουλάχιστον αυτό δείχνει το έντονο ενδιαφέρον που παρουσιάζεται από όλες τις πλευρές και για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο βαθμό από τους νεώτερους συναδέλφους.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν, να χαλιναγωγήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα που μας διακατέχουν όλους, ας συνεισφέρουμε σε μία τελευταία κοινή προσπάθεια με συγκεκριμένες και συντονισμένες ενέργειες, μήπως και κάτι περισωθεί. Λέω «τελευταία» διότι αν αποτύχουμε και τώρα να κάνουμε την ανατροπή δεν θα υπάρχει κάτι άλλο για να μας σώσει.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Γιάννης Παρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου