Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Η συνάντηση που δεν έγινε...


Όπως είναι γνωστό, η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (ΑΚιΣ) ζήτησε από τους υποψηφίους προέδρους της ΕΑΑΣ να συμμετάσχουν σε συνάντηση-συζήτηση που ήθελε να οργανώσει.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκ των στελεχών της ΑΚΙΣ Στέλιο Καστραντά, απάντησα ότι καταρχήν δεν θα είχα αντίρρηση αρκεί να διασφαλίζονταν κάποιες στοιχειώδεις προϋποθέσεις οργάνωσης, συντονιστή κλπ. Στη συνέχεια, ύστερα από εξέταση του θέματος οδηγήθηκα στην απόφαση να μη λάβω μέρος στην εν λόγω συνάντηση, απόφαση την οποία γνωστοποίησα στους οργανωτές με την παρακάτω ηλεκτρονική επιστολή. Σημειώνω ότι ακολούθησε ηλεκτρονική επιστολή και του συνυποψηφίου μου κ. Κρασσά ο οποίος επίσης αρνήθηκε τη συμμετοχή του για τους ίδιους περίπου λόγους. Ακολούθησε ο κ. Χαντζής ο οποίος, με ηλεκτρονικό μήνυμά του, συμφώνησε με τη θέση μας.

Σαβ 12/2/2011 12:38
Αγαπητέ Στέλιο,
Κατόπιν ωριμότερης σκέψης και εξέτασης όλων των παραγόντων και πλεονεκτημάτων-μειονεκτημάτων της συνάντησης-συζήτησης που πρότεινε η ΑΚΙΣ, οδηγήθηκα στην απόφαση να μη λάβω μέρος σ’ αυτήν.
Πλέον των αρκετών άλλων θεμάτων, στην απόφασή μου αυτή κατέληξα και εκ του γεγονότος ότι θα απουσιάζει ο νυν (και υποψήφιος) πρόεδρος της ΕΑΑΣ. Επιπλέον θεωρώ ότι μια τέτοια εκδήλωση θα έπρεπε να είχε οργανωθεί από την ίδια την ΕΑΑΣ, για πολλούς λόγους. Υπάρχει επίσης το δεδομένο κάποιων επιθέσεων κατά του νυν προέδρου, από υποψηφίους κατά τη διάρκεια ομιλιών σε παραρτήματα,  οι οποίες, έκαναν αλγεινή εντύπωση στους συναδέλφους. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε θέση ή αντίθεσή μας οφείλουμε να την διατυπώνουμε μέσα στα πλαίσια της ευπρέπειας και των αρχών που εκπροσωπούμε ως κλάδος, τοσούτω μάλλον όταν αναφερόμαστε σε συναδέλφους.
Όπως σου επισήμανα σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, για μένα, πέρα από οποιοδήποτε αποτέλεσμα και πέρα από το ενδιαφέρον για την εκλογή, πρώτιστο ενδιαφέρον έχει η ενότητα, η συναδελφικότητα και το κύρος του Σώματος των Αξιωματικών. Δεν έχω πεισθεί ότι αυτά θα διαφυλαχθούν σε μια συνάντηση όπως αυτή που προτείνει η ΑΚΙΣ, παρόλο που είμαι απόλυτα πεπεισμένος για τις καλές προθέσεις των οργανωτών.
Εις ότι αφορά την ευρεία κοινοποίηση των στόχων και των θέσεών μου ως υποψηφίου, θεωρώ ότι έχω κάνει ότι ήταν δυνατόν ώστε αυτές να φθάσουν και στον τελευταίο συνάδελφο:
1) σύνταξη ενός λεπτομερούς Σχεδίου Δράσης
2) ευρεία κοινοποίησή του σε όλη τη χώρα, εντύπως και ηλεκτρονικώς
3) δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας όπου επίσης είναι δημοσιευμένες οι θέσεις μου, και όπου δέχομαι απόψεις και σχόλια οποιουδήποτε, στα οποία απαντώ ή προκαλώ ανταλλαγή απόψεων
4) διατυπώνω θέσεις και απόψεις μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, και απαντώ σε συναδέλφους επί συγκεκριμένων θεμάτων, κοκ.
Συνεπώς δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που δεν έχει πληροφορηθεί με κάθε λεπτομέρεια τις θέσεις και τους στόχους μου, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να ρωτήσει οτιδήποτε, να διαφωνήσει, να πει τη γνώμη του. Ποιος άλλος έδωσε τέτοια δυνατότητα;
Με συμμαθητική αγάπη και εκτίμηση
Γιάννης Παρίσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου